Artsen zonder Grenzen

Welkom bij Artsen zonder Grenzen
Onze teams van experts werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen. Van de chirurg in het veldhospitaal tot aan de fondsenwerver op straat. Medisch, menselijk en kritisch. We bieden medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes. Als we onrecht zien, zal de wereld het weten. We sluiten niemand uit en laten ons niet tegenhouden. We zijn en blijven onpartijdig, deskundig en doeltreffend. Dat maakt het verschil tussen leven en dood. 

Hoe wij werken
Bij crisissituaties sturen wij onze eigen artsen, verloskundigen, psychologen,  of andere specialisten.
De hulp die wij bieden, verschilt per situatie. Onze experts maken eerst een inventarisatie van de situatie en de benodigdheden. Hoeveel mensen, medicijnen en goederen er nodig zijn, wordt doorgegeven aan ons hoofdkantoor. Zij zorgen er vervolgens voor dat alle benodigde spullen zo snel mogelijk richting het gebied gaan.
Kortom, onze hele organisatie biedt ondersteuning aan onze teams in het veld.
Zodat zij snel en efficiënt hun werk kunnen doen, onder welke omstandigheden dan ook.

Wat wij doen
De zorg die we verlenen varieert van basiszorg, vaccinatieprogramma’s, tot specialistische chirurgie in een ziekenhuis. We begeleiden zwangere vrouwen, brengen baby’s ter wereld of bieden psychosociale hulp in mentaal zware situaties.
Onze medische teams worden bijna altijd ondersteund door logistiekers en waterexperts.

Podcasts

Heb je interesse in het werken voor Artsen zonder Grenzen en wil je meer weten over de positie verloskundige, dan kun je de podcast beluisteren. Deze kun je vinden op de website.

Meer weten?

Ook dit jaar staan er webinars gepland, waarin wij je alles vertellen over het werken bij Artsen zonder Grenzen, wat je kan verwachten en wat de procedure is als je solliciteert.

Contact

Ons emailadres
recruitment@amsterdam.msf.org

Ons telefoonnummer
(09.00 – 18.00 uur ma – vr)
020-5208700

Ons adres
Plantage Middenlaan 14
​1018 DD Amsterdam

Werken in het veld

Wanneer je (bijna) bent afgestudeerd als verloskundige, kun je bij Artsen zonder Grenzen solliciteren. ​

Wanneer je minimaal 2 jaar (relevante) werkervaring hebt en aan alle andere eisen voldoet, nemen we jouw sollicitatie in behandeling. ​

Je vult een lijst in met de competenties die jij als arts zelfstandig kunt uitvoeren. We nemen een persoonlijkheidstest bij je af, om vervolgens een interview te plannen. 

Als jij positief wordt gevalideerd, kom je in de verloskundige pool terecht bij MSF. Je krijgt jouw eigen Career manager die je helpt bij het zoeken van een passende missie. ​

Als je officieel JA hebt gezegd tegen jouw missie, komt de voorbereiding voor je vertrek. Je doorloopt trainingen en briefings, neemt afscheid op Schiphol en jouw missie kan beginnen!​​​

Afbeelding1.jpg
image010.jpg