Algemeen

Naamskeuze:
Door middel van een wedstrijd is de naam gekozen voor deze studievereniging. Alle studenten en docenten van de AVAG mochten suggesties insturen en uiteindelijk werd er het meest gestemd op Ilythia, welke Dora Nieland heeft aangedragen!

Ilythia is de godin van de voortplanting en de bevalling. Haar naam betekent '' zij die verschijnt '' . 
In de Griekse mythologie is Ilythia de dochter van Zeus en Hera. Ze werd met haar moeder, en later ook met Artemis, door in barensnood verkerende vrouwen aangeroepen om hen te helpen.

Ilythia wordt oorspronkelijk gespeld als 'Ilithyia of Eileithyia'. Gekozen is om de spelling 'Ilythia' te gebruiken als moderne variant op deze naam.

Studievereniging Ilythia:
Studievereniging Ilythia is de studievereniging voor studenten van de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen en is op 21 januari 2015 opgericht door Sophie Klijnstra, Roos Wind, Reineke Oosterhuis en Nienke Bijen. De doelstellingen van de vereniging zijn het creëren van een platform voor de studenten, het verbeteren van saamhorigheid tussen de studenten, het verbreden en verdiepen van onderwijs en het slaan van een brug tussen studie en praktijk. 

Door het organiseren van activiteiten, lezingen, weekend weg, borrels en feesten, georganiseerd door haar 8 commissies, streeft SV Ilythia deze doelstellingen na. 

Mocht je je willen uitschrijven als lid, doe dit dan voor 4 augustus door een mail te sturen naar secretaris@svilythia.nl te sturen. Ben je afgestudeerd? Dan wordt je automatisch alumni-lid. 


Meer informatie over de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen is te vinden op:
www.verloskunde-academie.nl

Logo_AVAG1.png