noVICe

Wie zijn wij?

Richelle Schöne: voorzitter

Lisanne Munk: secretaris

Xanthe Jerimiasse: penningmeester

Jet Baalhuis: coördinator promotie

Maus De Brabander: coördinator extern


Hieronder stellen wij onszelf voor, volledig in de stijl van het introductiekamp dit jaar: jaren-60!

Op een mistige koude avond in november klopte mejuffrouw BAM aan bij het ouderlijk huis van mejuffrouw Schöne om samen pannenkoeken te bereiden. De openhaard stond al lekker te knisperen. Al gauw kwamen de andere damesch der Novice binnen gedruppeld.

Maar, zoals het vrouwen betaamd, moest een van de damesch haar neus poederen. Terwijl de rest van de commissie begon met het backen, ontdekte zij een vreemd geluid op het watercloset. Ze riep snel haar vriendinnen naar binnen en terwijl zij hier rond stonden te neuzen, viel plots de deur dicht. Terwijl mejuffrouw Munk haastig probeerde deze weer te openen, viel ook het licht uit. Ze grepen elkander angstig vast!

Nu verschenen er allerlei kleuren en begon alles om hen heen te draaien. Het voelde alsof ze in een gigantische afgrond vielen. Na een enkele seconde die wel uren leek te duren, kwamen de damesch weer met beide benen op de grond terecht. Iedereen was verschrikt en verwilderd, maar mejuffrouw Schöne zei ‘geen zorgen! Ik red ons wel!’. Ze ging voorop in de speurtocht naar aanwijzingen waar de damesch waren terechtgekomen. Als eerste vertrokken de damesch natuurlijk naar buiten, waar alles zo bekend leek, maar toch ook zo anders..!

‘Het lijkt wel alsof we in de toekomst zijn belandt!’. Nu begon mejuffrouw De Brabander ook bij zinnen te komen en zij zag aan de overkant van de straat een lange man. Zij stapte op hem af en vroeg ‘Mijnheer, mag ik u iets vragen, welk jaartal is het nu?’ De man keek haar vreemd aan en wilde al weglopen tot hij zich plots bedacht en haar antwoord gaf ‘2018’.

Mejuffrouw De Brabander was totaal in shock en vergat zelfs de man te bedanken toen ze verdwaasd terug liep naar de groep. Niemand wilde haar geloven, totdat ze ineens een fiets voorbij zagen komen die automatisch vooruit ging en mensen tegen zichzelf zagen praten. ‘Dit is toch bizar!’ zei mejuffrouw Munk ‘Dit ga ik allemaal opschrijven, zodat ik het kan vertellen als we weer thuis zijn’. ‘Dat is allemaal goed en aardig’ zei mejuffrouw BAM ‘maar ik moet nu eerst iets eten om bij te komen. Aan de overkant is een eetgelegenheid, laten we daar heen gaan’. En zo geschiedde.

Na een enerverende maaltijd van bijzondere vleesreepjes in droog brood met iets wat sla leek te zijn, besloot mejuffrouw Jeremiasse te gaan betalen. Eenmaal aangekomen bij de kassa, bleek er een probleem te zijn. Hun geld bleek niet in ontvangst te worden genomen. Hoewel ze nog steeds in Nederland waren, was er inmiddels een andere muntsoort. Hoe moesten de damesch dit nu oplossen? Hier schoot mejuffrouw De Brabander te hulp door een goede deal te sluiten met de locatiedirecteur.

Het was een roerige avond, maar desondanks keken de damesch uit naar het volgende avontuur!

M1R2J1_11111111.jpg

noVICe

Xanthe Jeremiasse (2017) Penningmeester
Richelle Schöne (2017) Voorzitter
Maus de Brabander (2017) Coördinator extern
Lisanne Munk (2017) Secretaris
Jet Baalhuis (2017) Coördinator promotie

Onze sponsoren