Nieuws

Verloskundig nieuws - zorg buiten de richtlijnen (interview)

Verloskundig nieuws - zorg buiten de richtlijnen (interview)

Zwangere vrouwen die de aanbevolen zorg bij hun bevalling weigeren en zo misschien hun kind in gevaar brengen. Gynaecoloog Martine Hollander onderzocht hun motieven. Wat ze ontdekte veranderde haar eigen manier van werken volledig. ‘Ik doe nu water bij de wijn, om erger te voorkomen.’

Thuis bevallen terwijl in het ziekenhuis bevallen in jouw situatie volgens de artsen veel veiliger is voor de baby. Of zelfs helemaal niemand bij de bevalling willen. Er zijn vrouwen die hier met hun volle verstand voor kiezen. Wat bezielt hen? Die vraag dreef Martine Hollander (44), gynaecoloog bij het Radboudumc, in haar onderzoek naar de motieven van vrouwen – en hun partners – die ervoor kozen om te bevallen ‘buiten de richtlijn’. Op 19 maart promoveert ze op dit onderwerp.

Bovenstaande tekst is de introductie van een interview met gynaecoloog (en oud-verloskundige) Martine Hollander over de verandering in haar visie op vrouwen die buiten de richtlijn willen bevallen. Klik hier voor het volledige artikel geschreven door Denise Hilhorst, een mooi en interessant interview!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen